Делегація ПЦУ, яку очолює Блаженнійший Митрополит Епіфаній, в рамках візиту до США зустрілася з представниками Альянсу цивілізацій ООН (UNAOC), повідомляє пресслужба ПЦУ.

Під час зустрічі обговорювалось питання релігійної ситуації в Україні, зокрема утиски, яких зазнають громади Православної Церкви України на тимчасово окупованих територіях.

“Україна понад 300 років була в духовному рабстві. Сьогодні ми маємо незалежну автокефальну Українську Церкву. Проте на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також в Криму, зберігається складна ситуація з громадами ПЦУ, які діють підпільно або напівпідпільно під загрозою фізичної розправи чи навіть смерті, – зауважив Предстоятель. – Ми порушуємо це питання на державному та міждержавному рівнях, бо право вільного вибору віросповідання є базовою свободою людей по всьому світу”.

Також Епіфаній висловив подяку Верховному представнику Альянсу та наголосив на його важливій ролі в розбудові міжконфесійної толерантності у світі.

Зі свого боку верховний представник Альянсу Мігель Анхель Моратінос запевнив Митрополита Епіфанія у підтримці з боку Альянсу та ініціюванні обговорень питань свободи віросповідання на тимчасово окупованих територіях України під час подій, організованих Альянсом, із залученням української сторони.

Comments are closed.