У п’ятницю, 18 жовтня, Вінницький апеляційний суду визнав недійсним рішення міського суду, згідно з яким Ігоря Салецького відсторонили від виконання обов’язків начальника Управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА, повідомляє Вежа.

Відтак, ухвалу міського суду про відсторонення Салецького від виконання обов’язків скасували, а своєю новою ухвалою апеляційний суд відмовив у задоволенні клопотання слідчої Світлани Воронюк. Оскарженню ухвала не підлягає.

Керівник департаменту з питань релігій Міністерства культури України Андрій Юраш прокоментував у своєму Facebook рішення суду. “Щира подяка всім, хто підтримував пана Ігоря у його боротьбі за відстоювання букви і духу Закону та принципів загальної справедливості! Упевнений: незабаром закриття всіх спекулятивно відкритих супроти нього проваджень – чи то поліційних, чи судових!”, – зазначив Юраш.

  • 10 жовтня вінницький міський суд відсторонив начальника управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Ігоря Салецького від посади на 2 місяці – до 8 грудня.
  • Таке рішення суд ухвалив із подачі ГУ Нацполіції та прокуратури Вінниччини, куди звернувся керівник Вінницької єпархії РПЦвУ Варсонофій та голови релігійних громад цієї церкви у Луці-Мелешківській та Великій Кісниці.
  • Салецькому закидають “неправомірні дії” під час реєстрації релігійних громад сіл Лука Мелешківська та Велика Кісниця, які з РПЦвУ перейшли до ПЦУ, тобто змінили підлеглість.
  • Відсторонення Салецького на догоду МП зупинить процес розгляду справ у 35 судах, де за його участі релігійні громади вирішують спори про зміну конфесійної підлеглості.
  • Водночас раніше 32 суди різних інстанцій уже визнали правомірними дії управління під час реєстрації громад ПЦУ, які змінили конфесійну приналежність з РПЦвУ на ПЦУ.

Comments are closed.