В РПЦ зазначили, що згадування імені Митрополита Епіфанія під час Великого входу на літургії у Салоніках, де співслужили Вселенський Патріарх Варфоломій та Архиєпископ Афінський і всієї Еллади Єронім, ще не означає визнання і назвали ПЦУ “розкольниками”, пише РИА Новости.

“Спільне служіння архієпископа Афінського і всієї Греції Ієроніма з Константинопольським патріархом Варфоломієм ще не означає визнання главою Елладської церкви українських розкольників”, — заявив заступник голови відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ протоієрей Микола Балашов.

“Патріарх Варфоломій поминає” митрополита Єпіфанія “під час здійснення кожної літургії. Якщо вважати, що співслужіння літургії з патріархом Варфоломієм означає визнання “ПЦУ”, потрібно було б припинити спілкування з усіма предстоятелями помісних православних церков”, — додав він.

  • 19 жовтня, ім‘я Блаженнішого Митрополита Епіфанія було вперше згадано під час Великого входу на Божественній літургії у Салоніках під час співслужіння Вселенського Патріарха Варфоломія та Блаженнішого Архієпископа Афінського і всієї Еллади Ієроніма.
  • Внесення Елладською Церквою до диптиху ім‘я Предстоятеля Епіфанія означає, що Грецька Церква вступила до канонічного спілкування з ПЦУ.
  • Патріарх Варфоломій у своїй промові подякував архієпископа Ієроніма за те, що він вніс ім’я митрополита Єпіфанія до диптиху, і сказав, що предстоятель ПЦУ відвідає Салоніки, щоби віряни Православної Церкви України особисто могли переконатися в тому, що греки чекають на них.

Comments are closed.