Сина відлученого від Грузинської патріархії єпископа Христофора (Цамалаідзе) – єпископа Ясона (Цамалаідзе), який служить у Греції, знайшли мертвим у його будинку в Тбілісі.

Про це повідомляє 7 листопада телеканал “Руставі 2”, передає Credo Press.

На місці події проводиться експертиза. МВС Грузії порушило кримінальну справу за статтею “доведення до самогубства”, що карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.

Єпископ Ясон (Цамалаідзе), як нагадує “Супутник-Грузія”, є сином колишнього єпископа Христофора (Цамалаідзе), який 1995 року був відлучений від Грузинської патріархії через конфлікт з членами Синоду, яких єпископ викривав в гомосексуалізмі.

Про Христофора (Цамалаідзе) згадали в Грузії днями на тлі аналігічного скандалу, що стався на засіданні Синоду 31 жовтня, коли митрополит Петро звинуватив Католікоса-Патріарха Ілію II у заступництві гомосексуальному лобі в єпископаті. Саме єпископу Христофору 1988 року студент Мцхетської духовної семінарії Каха Каладзе відправив лист, в якому повідомляв про те, що став жертвою сексуальних домаганнях з боку ректора семінарії єпископа Зосими, який зараз очолює Цілкансько-Душетську єпархію і користується заступництвом Патріарха.

4 листопада священник Георгій Схіладзе оприлюднив заяву від 1988 року про звільнення Зосими з поста ректора на вимогу студентів. 5 листопада в грузинських ЗМІ з’явився лист Каладзе до Цамалаідзе, де той детально описує обставини домагання. Вчинок Схіладзе викликав невдоволення Каладзе, оскільки він діяв без його відома. Колишній вихованець семінарії відправив до редакції телеканал “Руставі 2” коментар, згідно з яким, він не має наміру брати участь “у брудних ігрaх”.

Comments are closed.