Олександрійський Патріарх Феодор ІІ вперше пом’янув за Божественною літургією Блаженнішого митрополита Епіфанія.

Про це повідомило грецьке видання Romfea. І, як зазначив речник ПЦУ Євстратій (Зоря), достовірність цієї інформації підтверджено з двох інформованих джерел. Пізніше очікується офіційне повідомлення.

“Патріархат Олександрії, мабуть, стане другою Церквою, яка офіційно визнає Автокефальну Церкву України, всього за лічені дні після визнання Елладської Церкви”, – йдеться у публікації.

За інформацією видання, Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II у п’ятницю, 8 листопада, під час Патріаршої Божественної літургії в храмі Архангела Михаїла у столиці Єгипту Каїрі вперше пом’янув митрополита Київського Епіфанія як Предстоятеля автокефальної Церкви.

Пізніше з’явився відеозапис Богослужіння, про який сповістила пресслужба ПЦУ.

Архієпископ Євстратій звернув увагу на те, що Олександрійська Церква має у диптихах друге після Вселенського Патріархату місце.

Буквально днями промайнула інформація, що Патріарх Кирил вибив у Путіна гроші на купівлю східних патріархатів під вигдядом “захисту християн”. Але, як бачимо, це були б абсолютно безприбуткові інвестиції, зазначає своєю чергою Сerkvarium.

Comments are closed.