Процес визнання Православної Церкви України іншими Помісними Церквами відбувається набагато швидше, ніж це спостерігалося в історії. Про це на своїй сторінці у Facebook написав відомий боголослов та архімандрит Кирило Говорун.

“Як і очікувалося, після створення прецедента визнання ПЦУ Православною Церквою Еллади та половинчастої реакції Москви, і інші Церкви підтянулися. Насправді процес визнання ПЦУ відбувається із турбо-швидкістю. Ритм з лагом у місяці – це турбо-режим у порівнянні з десятилітніми лагами – як це було колись з іншими церквами. Звичайно, українці мають бути вдячні за таку швидкість насамперед Вселенському Патріархату”, — зазначив отець Кирило.

“Дивлюсь на реакції деяких архієреїв РПЦ і УПЦ на процес канонічного визнання ПЦУ іншими Помісними Церквами і дивуюсь. З цим процесом можна не погоджуватися і висувати проти цього богословські чи канонічні аргументи, як це й роблять окремі архієреї в інших Церквах — але ж точно не реагувати у такий дикий і істеричний спосіб”, — додав він.

Comments are closed.