Голові політради партії “Опозиційна платформа  –  За життя” Віктору Медведчуку не сподобалося твердження міністра культури Володимира Бородянського про те, що УПЦ МП повинна вказати у назві свою приналежність до Російської Церкви.

Про це йдеться в заяві Медведчука, опублікованій на сайті сайт політсили.

Медведчук стверджує, що “УПЦ – незалежна, самостійна Церква, керівництво якої обирається на Соборі єпископів. УПЦ має свій Церковний суд і Священний Синод і повністю незалежна від Російської Православної Церкви, пов’язана з нею тільки спільними молитвами”.

Медведчук також закидає, що “заяви міністра культури, члена команди [президента Володимира] Зеленського – не що інше, як продовження політики [Петра] Порошенка, який з політичних міркувань втручався у церковні справи, що призвело до розколу православ’я не тільки в Україні, але і у всьому світі”.

“Ми бачимо, що політику Порошенка (її втіленням у церковних справах стали отримання Томосу і рейдерські захоплення храмів та майна УПЦ – єдиної канонічної православної церкви в Україні) сьогодні продовжує команда Зеленського”,  – зазначає він.

Окрім того, Медведчук назвав міністра Бородянського “неосвіченим, який не володіє ситуацією і влазить у вкрай чутливі для українців сфери релігії і мови, що лише посилює розкол у суспільстві”.

  • 20 грудня 2018 року Верховна Рада України ухвалила законопроект № 5309, який пропонує внесення зміни до профільного закону “Про свободу совісті та релігійні організації”.
  • Законопроект передбачає, що релігійна організація, центр якої розташований у країні-агресорі, у своїй назві повинна вказувати повну статутну назву свого релігійного центру.
  • Такій релігійній організації забороняється здійснювати капеланську службу у воєнних організаціях України.
  • 7 листопада міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський зазначив, що УПЦ МП повинна вказати у своїй назві свою приналежність до Російської Церкви, оскільки у Москві розташований її центр впливу.

Comments are closed.