У п’ятницю, 8 листопада, у Храмі Святого Великомученика Димитрія Солунського ПЦУ у селі Червона Діброва Чернівецької області відбулося перше Храмове свято після переходу релігійної громади до ПЦУ, повідомляють Чернівці.Online.

“Маленька церковця ледь вміщала парафіян та гостей свята. Багато прийшли людей прийшли до Храму у вишиванках. Привітати отця Віктора та парафіян храму приїхали священики ПЦУ з сусідніх сіл і районів”, — зазначає видання.

Парафіяни Храму тішилися, що дочекалися цієї історичної днини. “Ми дякуємо Богові, що дочекалися цього дня — що ми на нашій рідній землі можемо молитися рідною українською мовою”, — каже парафіянка храму Лариса. Вона приїжджає сюди з сусіднього села Тисовець, оскільки там церква досі перебуває під московським патріархатом.

Божественну літургію очолив настоятель храму Св. Великомученика Димитрія Солунського отець Віктор, йому співслужили священики ПЦУ з інших парафій. У храмі лунала щира молитва, після цього усі спільно заспівали “Многії літа”.

Благочинний Глибоцького та Новоселицького районів Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ протоієрей Роман Грищук привітав громаду зі святом, виголосивши просвітницьку проповідь. Отець Роман, зокрема, подякував всім парафіянам за активну позицію та боротьбу.

Привітав парафіян Храму й глава Глибоцької ОТГ Григорій Ванзуряк. “Від імені Глибоцької ОТГ і від себе особисто хочу привітати всіх з Храмовим святом. Нехай Бог дає здоров’я, щастя, добра і всіх гараздів. Нехай наша єдність посилюється. Нехай береже Господь всю нашу громаду і всю нашу рідну Україну!”, — побажав глава ОТГ.

  • Збори релігійної громади Храму Св. Вмч. Димитрія Солунського щодо переходу до ПЦУ відбулися 10 лютого 2019 року. Понад дві третини людей, а це 113 членів громади, проголосували за перехід до Православної Церкви України.

Comments are closed.