Прихильники владики Філарета, який пішов у відкол від ПЦУ, зібрались 11 листопада висловити протест проти ліквідації УПЦ КП.

Як передає кореспондент Релігійної правди, біля готелю “Дніпро” на Європейській площі зібралося близько 70 осіб. Після цього вони вирушили до Кабміну.

Також запланований хід до Офісу президента на Банковій, до будівлі Шостого апеляційного адміністративного суду на Московській вулиці та повернення до Офісу президента.

До речі, згідно з анонсу адвоката владики Філарета Ніли Ткаченко, на зібранні очікувалось не менше тисячі людей.

Ткаченко також пояснила причини збору прихильників владики на протест:

“6 листопада 2019 року суддями Шостого апеляційного адміністративного суду остаточно унеможливлено доступ до правосуддя релігійної організації “Київська Патріархія Української Православної Церкви київського Патріархату”. Зазначена релігійна організація є адміністративним центром та засновником понад ста інших релігійних організацій, що складають структуру Київського Патріархату. Внаслідок протиправних дій Міністерства культури України (періоду діяльності екс-президента України Петра Порошенка), не за власним волевиявленням,- ліквідовується.

У результаті унеможливлення реалізації права на судовий захист, гарантованого ст.55 Конституції України, єдиним способом захисту прав вірян Київського Патріархату залишився масовий протест”.

Comments are closed.