Активісти руху ЛГБТ здійснили спробу через суд анулювати звернення щодо захисту інституту сім’ї, яке ухвалила Київська обласна рада. Після розгляду матеріалів справи та надання правової оцінки, суд відмовив у позові, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на Vsirazom.ua.

20 липня 2018 року Київська облрада ухвалила рішення “Про звернення депутатів щодо захисту інституції сім’ї в Україні”. Абсолютною більшістю голосів депутати проголосували за звернення до президента Верховної Ради, Кабінету міністрів та Ради національної безпеки та оборони України з метою захисту інституції сім’ї, материнства, батьківства, дитинства.

Одна з ЛГБТ-організацій подала позов до суду, де називає це рішення “пособництвом у дискримінації за ознаками сексуальної орієнтації”, яке, на їхню думку, “порушує права та законні інтереси представників сексуальних та гендерних меншин”. У своїх вимогах активісти вимагали скасувати рішення Київської обласної ради. Також подали клопотання до суду про звернення до Омбудсмена щодо надання висновку у справі про дискримінацію.

Розглянувши подані матеріали, Київський окружний адміністративний суд  відмовив позивачу у задоволенні клопотання до омбудусмена, а згодом і у задоволенні позову у повному обсязі.

У рішенні від 25 липня 2019 року суд  дійшов висновку, що депутати Київської обласної ради ухвалювали рішення з дотриманням порядку, визначеного Законом України “Про місцеве самоврядування” та регламентом Київської обласної ради.

Крім того, суд нагадав: “Київська обласна рада є колегіальним органом, рішення, винесені на розгляд сесії приймаються більшістю голосів депутатів Київської обласної ради”. І зазначив, що “обласна рада діяла в межах повноважень, визначених чинним законодавством та порядку формування, організації роботи органів та посадових осіб місцевого самоврядування”.

Ознайомитися з рішенням Київського окружного адміністративного суду можна за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/83700055

Comments are closed.