Визнання ПЦУ помісними Церквами свідчить про те, що Україна має справжню автокефалію, та розвіює міфи, які поширюють вороги України серед кліриків інших Церков.

Про це Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній сказав під час проповіді наприкінці недільного богослужіння 10 листопада у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

Владика, зокрема, вказав на необхідність молитви й непохитної віри.

“Бог як люблячий батько – наш благодійник і захисник. Якщо ми молимося, якщо маємо тверду віру, то Господь показує, що Він з нами і ми йдемо правильним шляхом”, – сказав митрополит Епіфаній.

“Упродовж останнього місяця наша Церква сподобилася багатьох благодатних дарів. Ми наполегливо прагнемо розбудовувати свою помісну Українську Церкву, але є ті, які не бажають цього і намагаються зробити все, щоб перешкодити нам. Однак ми найперше покладаємо надію на Бога і бачимо, що Господь перемагає. Нещодавно Елладська Православна Церква визнала наш автокефальний статус першою після Вселенського Патріархату. Позавчора ми отримали таке визнання і з боку Олександрійського Патріархату“, – додав Його Блаженство.

“Ці визнання свідчать про те, що ми маємо справжню автокефалію і справжню незалежність. Вони переконливо розвіюють міфи, які дехто намагається поширювати серед наших співбратів у інших помісних Православних Церквах, а також і всередині України. Тому ми й надалі, крок за кроком, з Божою допомогою долатимемо перепони, які траплятимуться на шляху становлення Православної Церкви України”, – підсумував Предстоятель ПЦУ.

Comments are closed.