Колишній священник однієї з церков Одеси Віталій Сеник напав на вірянина ПЦУ.

Бити людину йому допомагали сини – Іван і Роман Сеник. Останній, до речі, є депутатом місцевої облради від блоку “Опозиційна платформа — За життя” (ОПЗЖ).

Про інцидент, який стався у кафедральному соборі Різдва Христового, повідомили у прес-службі Одеської єпархії ПЦУ, передає РІСУ.

Як зазначають в єпархії, колишній священник собору та його родина вже давно “тероризують церковну громаду”. А в неділю, 10 листопада, Сеник разом із синами Іваном та Романом утрьох “жорстоко побили одного з прихожан”.

СІМ'Я СЕНИКІВ ПРОДОВЖУЄ СІЯТИ РЕЛІГІЙНУ ВОРОЖНЕЧУ В ОДЕСІВже дев’ять місяців у кафедральному соборі Різдва Христового…

Опубліковано ОДЕСЬКА ЄПАРХІЯ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ Неділя, 10 листопада 2019 р.

Про стан постраждалого наразі нічого не відомо, поліція ситуацію також не коментувала.

Конфлікт довкола собору Різдва Христового в Одесі триває вже майже 9 місяців і є наслідком конфлікту священника Віталія Сеника з єпископом Одеським і Балтським ПЦУ Павлом. Прихильники Сеника звинувачують Павла в “узурпації канонічної влади і зловживанні службовим становищем”, цілодобово чергують в храмі, періодично вступаючи в перепалки з єпископом, іншими кліриками і проукраїнськими активістами, які підтримали єпархію.

КСвоєю чергою депутат Одеської облради від ОПЗЖ Роман Сеник вже не вперше помічений в нападах на людей. У квітні він напав на редактора місцевого порталу Богдана Осинського. Сеник і його мама повалили чоловіка на землю і добивали його ногами, повідомило видання Zaxid.net.

Comments are closed.