У Росії москвичка Ніна Франчук захотіла перевести свою прийомну дочку зі звичайної школи до православної гімназії ім. митрополита Платона (Левшина). Однак адміністрація православного закладу РПЦ відмовилась приймати дівчинку через особливості її здоров’я та “невідому генетику”.

Про це повідомляє Духовний фронт України з посиланням на російські ЗМІ.

За словами матері, коли вона вперше звернулась до гімназії, їй пообіцяли взяти дівчинку. Франчук запевняє, що від самого початку не приховувала від керівництва гімназії, що у її дитини захворювання кишечнику.

Пізніше керівництво гімназії попросило матір взяти благословення протоєрея Володимира Чувікіна у Москві, а також зустрітися з однією із засновників гімназії – Оленою Подольскою, директором духовно-соціального центру при Ніколо-Перервинському монастирі.

Наприкінці листопада Франчук зустрілася з останнью, але та відмовила, аргументувавши це тим, що дитина “складна”. Мати ж запевняє, що дівчинці не потрібні якісь особливі умови, вона харчується разом з усіма у шкільній їдальні.

Зустрілася жінка і з Володимиром, який сказав, що не може змусити засновника і дирекцію школи прийняти їх (крім Подольської, засновниками гімназії є сам протоєрей Володимир і його дружина), вибачився, при цьому зазначив, що “дитина усиновлена, а усиновлені діти проблемні, з невідомою генетикою, і що можна від таких дітей чекати в плані поведінки – невідомо”.

Журналістам директор гімназії Інна Мєдвєдєва заявила, що дівчинка інвалід, тому для неї потрібні психолог і медпрацівник, яких у них немає в штаті: “У нас організація невелика, православна, ми несемо відповідальність за життя і здоров’я дитини. Це і було сказано мамі. У великих московських школах є такі фахівці, а взяти дитину, не маючи цих фахівців [в штаті], – як так можна? У цьому і було питання. Тому засновник і відповіла так. Ми пояснили, що нам штат не дозволяє. Зараз дозволяється не мати медпрацівника”, – пояснила директор.

У той самий час, згідно з угодою, яку укладає гімназія з батьками під час прийому дитини, гімназія зобов’язана “2.1.10. забезпечити медичне обслуговування учнів в рамках шкільного медичного кабінету”.

Comments are closed.