Російська Православна Церква в Україні (УПЦ МП) розганяє історію про гоніння у зв’язку з пожежею, яка сталася у Свято-Успенському чоловічому монастирі в Одесі.

Зокрема, спікер РПЦвУ митрополит Климент Вечеря в ефірі телеканалу “КРТ” заявив, що ця пожежа не перша, і натякнув на “певну систему” з метою дестабілізації ситуації в країні, передає пресслужба РПЦвУ.

“На сьогодні багато єпархій, багато монастирів звертаються до влади з проханням про посилену охорону, звернути увагу на всі ці випадки і захистити монастирі, захистити наші святині від таких ситуацій”, – заявив Климент.

Зазначимо, що ледь не в кожній новині про пожежі у монастирях чи церквах пресслужба РПЦвУ вказує на підпал, хоча офіційних висновків від фахівців ДСНС не наводиться.

Як пише Духовний фронт України, такі слова владики Климента виглядають не інакше як новий етап гри “у гониму церкву”.

Втім, будь-які спекуляції про численні навмисні підпали можуть бути розвіяні тією ж владою. Для цього потрібно лише опублікувати акти перевірки протипожежного стану у монастирських та храмових приміщеннях, які складені уповноваженими особами Державної служби з надзвичайних ситуацій. Після цього, чималий відсоток “підпалів” може бути перекваліфіковано у порушення заходів протипожежної безпеки.

Пізніше керуючий справами РПЦвУ Антоній Паканич з’явився в ефірі телеканалу “112”, де безапеляційно назвав пожежі “підпалами” і “залякуваннями”. Водночас він повідомив, що цими справами займається особисто очільник Нацполіції.

“Ми зараз знаходимося в постійному контакті з главою Нацполіції Ігорем Клименком і бачимо, що вони взяли в роботу всі ці справи щодо підпалів”, – повідомив митрополит Антоній.

Comments are closed.