На 112 каналі, що за документами належить близькому соратнику Віктора Медведчука – Тарасові Козаку, показували вітання Патріарха РПЦ Кирила.

Очільник РПЦ у характерному дусі “наших братніх народів” привітав людей зі святом хрещення Русі.

Про те, що в ефірі українського телеканалу крутили Патріарха Кирила – головного тримача російських “духовних скрєпів”, зауважив у своєму телеграм-каналі  громадський діяч Сергій Стерненко.

“Гундяєв розповідав про єдність та те, як багато спільного є у наших народів, хоча на момент хрещення московського народу не існувало. Але найгірше це те, що канали кума Путіна продовжують вільно працювати без жодної реакції на це з боку держави. Ба більше, судячи з того, що з 112-го не вилазять спікери “Слуги народу”, складається враження, що Зеленський із Медведчуком просто домовився. На сьомому році російсько-української війни”, – зазначив Стерненко.

Про що говорив Кирил

Ефірний Московському Патріарху виділили у рамках програми “Святковий прайм” у день хрещення князем Володимиром Русі 28 липня. Привітання записали у форматі запитань-відповідей.

Запитання висвітлювали на екрані, аби їх могли бачити глядачі. Зауважимо, що запитання були написані російською мовою.

Кирил говорив про важливість цієї події в історії народу, його непересічності і все у такому ж пафосному дусі.

Звісно, не обійшлося у промові про підтримку дружніх стосунків між народами у дусі “брати навіки”.

“Для того, щоб у народів не було конфліктів один з одним, потрібно вміти не просто поважати народ, а й мати можливість і здатність щось від себе давати іншим”,
– сказав Кирил.

Фрагмент із привітанням Кирила 112 канал виклав на свій ютуб-канал – дивіться відео

Зауважимо, що телеканал “112 Україна” за документами належить нардепові від “Опозиційної платформи – За життя” Тарасові Козаку – близькому соратнику Віктора Медведчука. Канал неодноразово потрапляв в поле зору Нацради, оскільки транслював пропагандистський контент.

Comments are closed.