Білоруська автокефальна православна церква оприлюднила звернення щодо подій у країні. Його текст за підписом голови БАПЦ, архиєпископа Святослава Логина (Канада) з’явився на сайті конфесії. Нижче наводиться повний текст

“А Бог миру потопче незабаром сатану під ваші ноги. Благодать Господа нашого Ісуса Христа нехай буде з вами!” (До Римлян 16:20)

Дорогі брати і сестри у Христі!

Християнська віра завжди вчить нас боротися за правду і добро, поважати інших людей. У наші дні білоруси страждають, бо нечестивий уряд застосував зброю проти свого народу, який вийшов на мирні протести проти брехні та зла. Увесь цивілізований світ солідарний з людьми, які захищають свою гідність і свій голос на президентських виборах у Білорусі та засуджують насильство над ними.

На жаль, не всі християнські церкви в Білорусі підтримують і моляться за свій народ. Наприклад, т. зв. голова Білоруського екзархату РПЦ (відправлений з Рязані, Росія) привітав диктатора ще до офіційного оголошенням переможця виборів (Писання каже: “По плодах їх ви пізнаєте їх” – Матвія 7:16).

Білоруська автокефальна православна церква, яка діє у вигнанні (а на батьківщині – в підпіллі), закликає білоруський народ захищати свою свободу вибору та майбутнє своєї держави! Ми молимось за упокій наших загиблих співвітчизників і за здоров’я поранених і полонених, за весь наш народ. Нехай Господь благословить усіх на добрі вчинки і позбавить нас від лихого!”

Довідка

Ввечері 9 серпня – після голосування на президентських виборах – у містах Білорусі почалися масові протести, викликані фальсифікаціями на користь Олександра Лукашенка, який вже 26 років керує цією країною. Вони не вщухають вже сьомий день і носять мирний характер.

Міліція, спецназ і внутрішні війська з особливою жорстокістю застосовували силу та спецзасоби (сльозогінний газ, гумові кулі, світлошумові гранати).

Було затримано близько 7 тис. білорусів. Є сотні поранених.

Наразі точно відомо про двох загиблих від рук силовиків – це Олександр Тарайковський (Мінськ) та Олександр Вихор (Гомель).

Після низки різких заяв з боку країн Заходу хвиля поліцейського насилля дещо зупинилася,

Comments are closed.