Незважаючи на карантинні обмеження, кілька тисяч вірян РПЦ в Україні (УПЦ МП) з різних областей України у середу, 19 серпня, приїхали до Кам’янця-Подільського і почали масштабний хресний хід до Почаївської лаври.

Про це повідомляє PavlovskyNews, авторський Telegram-канал журналіста “112 Україна”.

Паломники за сім днів планують пройти більше 200 км з Хмельницької області у Тернопільську. В середньому вони мають долати близько 30 км в день.

Стартовал масштабный Крестный ход верующих УПЦ из Каменец-Подольского Хмельницкой области в Почаевскую Лавру. Тысячи паломников за 7 дней планируют пройти больше 200 км, подробнее – https://t.me/joinchat/AAAAAEs2DrjBFfYHcsecJQЭтой традиции уже больше 200 лет. Несмотря на все вызовы 2020 года, люди решили обычай не нарушать. Несколько тысяч верующих из разных областей Украины сегодня приехали в Каменец-Подольский и начали ход.В среднем паломники должны преодолевать около 20 км в день. Среди участников Крестного хода: дети, взрослые и даже пожилые люди. Идти планируют больше окрестными путями, лишь изредка выходя на главные трассы. Люди взяли с собой палатки и карематы. Спать планируют под открытым небом.PavlovskyNEWS

Опубліковано Pavlovsky News Середа, 19 серпня 2020 р.

Серед учасників хресного ходу: дорослі з дітьми, а також люди похилого віку.

Зазначається, що вони мають намір йти окружними шляхами, лише іноді виходячи на головні траси. Ймовірно, що дався в знаки досвід попередніх хресних ходів з порушенням протиепідемічних заходів, коли вірянам Російської Церкви відмовляли у ночівлі у кількох селах дорогою до Почаєва.

На цей раз вірряни підготувалися: взяли з собою намети і каремати, на яких планують спати під відкритим небом.

“Цій традиції вже більше 200 років. Незважаючи на всі виклики 2020 року, люди вирішили звичай не порушувати”, – йдеться у повідомленні.

Comments are closed.