Національна виконавча рада схвалила пропозицію офіційно проголосити Папуа-Нову Гвінею (ПНГ) християнською країною. Це буде закріплено в Конституції країни, повідомляє  sobor.com.ua.

Прем’єр-міністр Джеймс Марапе заявив, що Нова Гвінея налічує понад 20 різних християнських деномінацій, причому католики лідирують за кількістю та становлять 27%, лютерани — 19,5%, об’єднана церква — 11,5%, адвентисти сьомого дня — 10%.

Джеймс Марапе

“Вплив Церкви протягом багатьох років привів до трансформації суспільства по всій країні та фактично замінив деякі культурні вірування, в той час, як частина суспільства об’єднала культуру з релігією. Ці християнські Церкви також надають 60-80% соціальних та соціально-гуманітарних послуг в країні. Церквам довіряє більшість людей”, — наголосив він.

Прем’єр Марапе заявив, що пропозиція про визнання ПНГ християнською країною конституційно обумовлена тим, що переважна кількість громадян сповідує християнство, яке вплинуло на життя людей та навіть значно його змінило.

“Хоча преамбула нашої Конституції починається з наших благородних традицій та християнських принципів, розділ 45 Конституції визнає не лише християнську релігію чи християнство, але й інші. Кожній людині надається свобода віросповідання і дозволяється сповідувати свою релігію до тих пір, поки вона не заважає свободі інших, тобто ця свобода не є повною свободою. Вона може регулюватися чи обмежуватися урядом з метою оборони, громадської безпеки, громадського порядку, добробуту та здоров’я населення відповідно до вимог розділу 38 (загальні обов’язки та права)”, – наголосив він.

Comments are closed.