Вселенський Патріархат не припинив канонічну єдність з Церквою Росії.

Про це розповів у ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді архієпископ Вселенського Патріархату Іов Геча.

“Церква Росії односторонньо припинила спілкування з центром світового Православ’я – з Вселенським Патріархатом, але Вселенський Патріархат не припинив канонічну єдність з Церквою Росії”, – заначив архієрей.

Він також прокоментував рішення Вселенського Престолу об’єднати свої структури в Західній Європі – включити парафії колишнього екзархату російської традиції в склад місцевих митрополій Вселенського Патріархату, а також питання про відхід деяких кліриків Європи до Московського Патріархату.

«Дехто з цим рішенням не погоджувався через політичні чи національні переконання, через персональні амбіції, або навіть дуже часто через непорозуміння, незнання чи наївність. Через це деякі парафії, маю на увазі духовенство разом з мирянами, добровільно перейшли в склад Московського Патріархату. Жодних нападів або судів немає. І дуже цікаво, що навіть буває, що священники, які перейшли в склад Московської Патріархії, просяться на співслужіння в храмах Вселенського Патріархату, а миряни приходять і причащаються. У цьому жодних проблем немає, бо Вселенський Патріархат не розривав відносини з Церквою Росії», – наголосив архієпископ.

Повний текст інтерв’ю читайте за посиланням.

Comments are closed.