Сербська Православна Церква не визнає державу Чорногорія та її закони, діє на її території лише у власних інтересах, причому намагається втручатися у внутрішні справи держави.

Про це заявив у ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді  єпископ Чорногорської Православної Церкви Борис Бойович.

За його словами, за сто років присутності СПЦ  в Чорногорії вона поводилася не стільки як релігійний інститут, а більше як параполітична організація, яка має на меті знищення Чорногорії. Зокрема, вона намагається втручатися в процес імплементації закону про свободу віросповідання.

“Сербська Православна Церква намагається всіма можливими способами залучити міжнародні фактори до обговорення прийнятого Закону про свободу віросповідання. Вона отримала чітку відповідь від Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки, і вона полягає в тому, що ніхто не має права втручатися у внутрішні справи держави Чорногорія, і що прийняття Закону є виключним правом кожної держави.

З огляду на те, що Венеціанська комісія дала позитивний висновок щодо законопроекту, а парламент Чорногорії прийняв цей закон, його імплементація розпочалася. Більшість Церков та релігійних громад вже згідно з новим законом подали заяви на реєстрацію до Міністерства з прав людини та меншин. Сербська Православна Церква ніколи не була зареєстрована в Чорногорії, навіть і згідно із законодавством 1977 року, і вона наполегливо відмовляється реєструватися відповідно до чинного закону. Це підтверджує той факт, що Сербська Православна Церква не визнає державу Чорногорія та її закони, але діє на її території та пожинає плоди своїх дій”, – зазначає єпископ.

Повний текст інтерв’ю читайте за посиланням.

Comments are closed.