Депутати Волині виступили за розвиток інституту сім’ї та проти впровадження ідеології так званого гендеру у вітчизняне законодавство. Відповідне рішення прийняла 31-ша сесія Волинської обласної ради, підтримавши проєкт цього акту.

Приводом для такого вчинку послужило те, що у  Верховній Раді України було зареєстровано проєкт Закону № 3316 від 09.04.2020 року «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності)».

Метою законопроекту, як зазначено в пояснювальній записці до нього, є вдосконалення положень Кримінального кодексу України (далі – КК) щодо порядку притягнення до відповідальності за злочини проти життя та здоров’я людини, вчиненні на ґрунті нетерпимості за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності.

Цим  документом, зокрема, пропонується доповнити КК України новими нормами, які передбачають відповідальність у вигляді величезних штрафів або позбавлення волі до 8 років за «публічні заклики до ворожнечі та нетерпимості, насильницьких дій, переслідування чи приниження гідності осіб чи груп осіб або до пошкодження чи знищення їх майна за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності».

Проти таких «реформ» кримінального законодавства виступила Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). «Пропоновані законопроектом № 3316 зміни несуть пряму загрозу для реалізації конституційного права на свободу слова та свободу вираження поглядів. Адже учасники суспільної дискусії, в тому числі релігійні діячі, які критикуватимуть одностатеві відносини та партнерства як аморальні, гріховні та закликатимуть до обмеження пропаганди такого неприродного, розбещеного способу життя, опиняться під загрозою кримінального переслідування лише за свої слова і публічно висловлену позицію на користь природніх подружніх стосунків», – наголошується у зверненні ВРЦіРО.

Свій протест проти прийняття законопроекту № 3316 заявили публічно чимало інших громадських організацій і органів місцевого самоврядування, а також близько 26 тис. підписантів відповідної Петиції до Президента України.

Така реакція українців обумовлена незгодою українського суспільства з пропагандою гендерної ідеології, що підміняє поняття жіночої та чоловічої статі поняттям «ґендер», згідно з яким людина незалежно від своєї статі на власний розсуд нібито може ідентифікувати себе або чоловіком, або жінкою, або ще кимось із понад 50-ти так званих ґендерів.

Comments are closed.