Предстоятель РПЦ в Україні (УПЦ МП) Онуфрій закликав вірян виконувати рекомендації Міністерства охорони здоров’я, дотримуватись карантинних норм, соціальної дистанції та не ігнорувати засоби індивідуального захисту.

Він також наголосив, що у храмах та церковних приміщеннях слід здійснювати вхідний санітарний контроль.

Про це йдеться у зверненні Предстоятеля РПЦвУ у зв’язку з посиленням епідемічної небезпеки поширення COVID-19, передає РІСУ.

“Особливо вразливими до захворювань є люди похилого віку. Вони потребують нашої допомоги та підтримки. Тому особливо прошу наших літніх парафіян не наражати себе на небезпеку, уникати місць з великим скупченням людей та не залишати своїх домівок без нагальної потреби”, – зазначив архиєрей.

Митрополит Онуфрій зауважив, що за словами святих отців, хвороби даються для духовного очищення та спасіння душі. Часто через захворювання людина знаходить шлях до Бога.

“Ми не завжди можемо знати Промисл Божий у власному житті, задля чого послане те чи інше випробування. Але наш благословенний обов’язок — змінювати на краще своє гріховне життя та духовно зростати в християнських чеснотах”, – сказав він.

“Закликаю усіх вас, дорогі брати і сестри, разом з турботою про тілесне здоров’я, піклуватись й про духовне, посилити наші церковні та домашні молитви, в тому числі й за лікарів, які продовжують ціною власного життя та здоров’я боротись з пандемією, принести щирі плоди покаяння та засвідчити у справах любові, що ми воістину є дітьми Божими. І сила Господня явиться у зціленні хворих (Лк.5, 17)”, – наголосив очільник РПЦвУ.

Comments are closed.