Уже доконаний факт, що Синод Вселенського Патріархату ухвалив історичне рішення щодо української автокефалії, і цьому немає зворотного ходу. Про це заявив ректор Університету Нової Грузії, професор, доктор філософії, голова департаменту Грузинської Патріархії з видавництва і рецензування, митрополит Потійський і Хобський Григолі в ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді.

Митрополит зазначив, що події, які слідували за історичним рішенням Константинополя, змусили весь православний світ глибоко задуматися про долю Церкви загалом.

“Я вважаю, що безпосередні переговори між Москвою і Константинополем вирішили б усі непорозуміння (якщо це тільки непорозуміння) і зняли б усі побоювання за єдність Православної Церкви”, – наголосив він.

Грузинський ієрарх також зазначив, що весь православний світ, помісні Церкви уважно спостерігають за процесами, що відбуваються в Україні.

“На жаль, не дивлячись на заснування об’єднаної Церкви, українські православні все ще не об’єдналися під один купол, що говорить про складність даного процесу”, – вважає митрополит Григолі.

Comments are closed.