Після “призначення” патріархом РПЦ Кирила стало зрозуміло, що процеси деградації посиляться. Про це заявив у ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді клірик ПЦУ з Бердянська Олег Ніколаєв, який вийшов з УПЦ МП.

Він розповів, що після цього “призначення” в нього не залишилося ілюзій щодо УПЦ МП.

“Із 2010 року я не приховував, що Кирило — могильщик РПЦ, що правляча корпорація УПЦ МП — жах, що повторюються практики радянської церкви”, – зазначив священник.

За його словами, в МП панували диктат єпископів, лицемірство, брехня заради кар’єрних та фінансових інтересів, відсутність братських взаємин між єпископом та священником, свідоме одурманювання вірян.

“Не може хворий організм народити щось здорове. РПЦ мала би принести грандіозне покаяння за все, що вчинила хоча б протягом двадцятого століття. Хоча і раніше був суцільний сервілізм. Ну царю-батюшці ж служили.

Сьогодні Моспатріархату вдається одурманювати людей, але ж і двісті років тому виходило. Так архієреїв та клір пригощають, приносять на Різдво конвертики з грошима, виділяють землю, і навіть гроші на будівництво дають. Ну але ж треба і на народ зглянутися — незадоволення, а подекуди і ненависть до Церкви зростає”, – зазначив священник.

Comments are closed.