У Великій Британії Україну сприймають як країну, яка взяла позитивний політичний та суспільний курс. Українська автокефалія — частина цієї тенденції. Про це сказав відомий британський експерт з православ’я, викладач Астонського Університету в Бірмінгемі Лучіан Леуштян в  ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді.

“Дискусії стосовно автокефалії Української Церкви регулярно потрапляли в заголовки преси у 2018 та 2019 роках. Наразі ЗМІ у Сполученому Королівстві та в цілому у Західній Європі зосереджені на пандемії Covid-19 та Брексіті, звісно.

Якщо говорити про загальні уявлення про Україну серед населення, то вона сприймається як країна, що взяла позитивний політичний та суспільний курс. Українська автокефалія — частина цієї тенденції. Знадобиться час, щоб усі інші православні церкви визнали історичне рішення Вселенського Патріархату”, – зазначив експерт.

На запитання, який наратив домінує у сприйнятті української автокефалії в світі, дослідник відповів, що воно однозначне – міжнародне визнання Вселенського Патріархату.

“Існує лише одна українська автокефалія та один наратив, а саме — міжнародне визнання Вселенського Патріархату”, – зазначив він.

Comments are closed.