Членів громади ПЦУ в селі Бужанка на Лисянщині Черкаської області викликали до поліцейського відділку, повідомляють “Вісті Черкащини”. Парафіян допитують у справі “про незаконні дії під час переходу до ПЦУ”.

“Нас покликали сюди, щоб дати свідчення слідчим з області через заяву в обласну прокуратуру ієрея УПЦ МП Василя Яводчака про нібито незаконні дії з нашого боку щодо переходу громади до ПЦУ. Приїхали аж 5 слідчих, які розпитують, чи справді були збори громади, чи обирали голову, секретаря, як голосували, хто ставив підписи. Словом, дивні запитання. Адже все це можна побачити в протоколах. Вважаємо це чиєюсь замовною акцією”, – поділилися присутні.

Як повідомляла РП, православна парафія в селі Бужанка Лисянського району Черкаської області отримала державну реєстрацію. Парафіяни місцевої релігійної громади Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії Московського Патріархату в лютому 2019 року на загальних зборах переважною більшістю голосів прийняли рішення про перехід до Православної Церкви України.

“Наша громада першою в Лисянському районі вийшла з підпорядкування Московського Патріархату та приєдналася до канонічної Православної Церкви України, – розповів один з її активістів Олексій Багателя. – З Яводчаком, який побажав служити у філії МП, залишилося 6 вірян. Вони проводять службу в церкві, вважаючи її чи не своєю власністю, а нас і на поріг не пускають, ключі не віддають. Хоча будувалася вона на кошти громади. Кожен здавав стільки міг, а орендарі земель, які, до речі, теж виступають за свою, незалежну українську церкву, вклали у будівництво десятки тисяч гривень. Інша справа, як розподілялися Яводчаком ці кошти. Адже будівництво, яке триває понад 10 років, до цього часу не закінчене. З цього приводу у громади виникає багато запитань”.

Comments are closed.