УПЦ МП почала сильно політизовуватися ще 2010 року, після провалу спроби об’єднання з УПЦ КП, здійсненої за благословенням спочилого Предстоятеля Володимира Сабодана. Але очевидним цей процес став після початку російсько-української війни на Донбасі. Тоді навіть великі благодійники відвернулися від Московської Церкви.

Про це в інтерв’ю Релігійній правді розповів священник ПЦУ з Маріуполя Володимир Коскін, етнічний росіянин, який 2009 року перейшов з УПЦ МП до Української Церкви.

Священник ПЦУ Володимир Коскін

Пригадуючи, яким дивом йому вдалося звести храм для нової громади, священник розповів про підприємця з Донбасу, який в результаті став головним меценатом.

За його словами, раніше цей бізнесмен створив багато монастирів Російській Церкві на Донбасі.

«2014 року у нього повністю закрився бізнес на території Донецька і регіону, бізнес був дуже великий, просто не маю права сказати, який. Але він закрився, і коли він прийшов до храму, який він побудував, і почув від священника: «Молимся за ополчение, мы должны поддержать и финансово, и так далее, дожны выбрать этот путь к Росии». Він підійшов і каже: «Батюшка, ты, конечно, извини, я тебе строил храм для чего: чтобы тут о Боге говорили или о Путине и о политике?». У відповідь чує: «А кто ты такой, чтобы указывать». «Хто я такий? – перепитав будівничий. – Добре. Ноги моєї тут у Церкві не буде», – переповів священник Володимир.

Після того підприємець шукав священника з Української Церкви, щоб освятити новий об’єкт, і так познайомився з отцем Володимиром, для громади якого у подальшому фінансував зведення храму.

Детальніше про дива, завдяки яким вдалося купити землю та звести храм для нової громади Української Церкви, читайте в інтерв’ю: «Я каюсь тільки через те, що раніше не пішов з УПЦ МП», – священник ПЦУ Володимир Коскін

Comments are closed.