У Закарпатській ОДА прокоментували ситуацію з підпалами майна вірян ПЦУ на Рахівщині. “Ці дикі і неприпустимі злочини мають бути максимально швидко розкриті”, – заявив голова ОДА Анатолій Полосков, повідомляє “Закарпаття онлайн”.

За його словами, відразу після отримання заяви, було зареєстровано кримінальне провадження і розпочато розслідування. Крім того, організовано цілодобове чергування в с.Ділове.

“Який би мотив не був у людей, причетних до підпалів і порушення спокійного мирного життя наших громадян, вони повинні понести за це покарання. Усе, що зараз відбувається в с.Ділове, перебуває під особистим контролем Олександра Шляховського – начальника поліції Закарпатської області. У даному випадку абсолютно неприпустимі звинувачення поліції в бездіяльності або безвідповідальності”, – повідомив голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков.

Він наголосив, що багато місцевих жителів припускають, що підпали можуть бути пов’язані з ситуацією навколо Свято-Успенського храму в с.Ділове. За рішенням суду храм має бути переданий громаді Православної Церкви України, і в цей час триває процес виконання судового рішення – до 22 січня встановлено термін для добровільної передачі храму громаді ПЦУ. Поліція забезпечує громадський порядок на території храму, щоб не допустити загострення ситуації і порушень процедури виконавчого провадження.

Як повідомляла РП, у неділю, 10 січня, у селі Ділове Закарпатської області, де РПЦвУ не допускає вірян ПЦУ молитись у своєму храмі, зловмисники скоїли ще один підпал. Цього разу намагались підпалити гараж одного із вірян Православної Церкви України.

За кілька днів до підпалу владика Варсонофій писав, що священникам ПЦУ надходять погрози.  Це вже другий підпал. Перший стався у ніч на 10 січня. Зловмисники намагались підпалити житло вірянина ПЦУ, скарбника парафії.

Comments are closed.