За останній час до Полтавської єпархії ПЦУ перейшли чотири священники РПЦ в Україні (УПЦ МП).

Про це в інтерв’ю Релігійній правді розповів архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

«Є священник, який прийшов ще до війни, він з Луганська, але родом із Полтавщини. Не міг уже витримувати антиукраїнських настроїв, які є в тому середовищі. Просто прийшов. І він зараз ієромонах, який починає розбудовувати монастир», – поділився владика.

Архієпископ Федір

Він розповів, що по тих парафіях, які перейшли, зараз ідуть суди з Полтавською єпархією Московського Патріархату, яка дозволяє собі брехати та відверто фальсифікувати документи.

«Суд першої інстанції Полтавська єпархія МП програла, але їх очевидно консультують юристи в митрополії. І вони сформулювали собі стратегію і тактику їхнього нападу, сфальсифікували документ, якого не було представлено на суді першої інстанції, який вони програли. А він з’явився «заднім числом», із датою, яка передувала загальним зборам релігійної громади – тоді 180 людей прийняло рішення про перехід в ПЦУ», – розповів архієпископ Федір.

Він уточнив, що на момент зборів фактично ніхто не був проти, тому що ті, хто не підтримував перехід, полишили зал.

«І потім вони (єпархія МП, – ред.) представили на суд протокол, що нібито їхня громада зібралася раніше і нібито тих 59 осіб і є релігійною громадою, а всі решта – це не релігійна громада. Хоча цей батюшка (а ця громада перейшла зі священником) вінчав цих людей і хрестив, святив їм паски», – нарікає владика.

Як повідомляла раніше РП, на Житомирщині священники, які перейшли до ПЦУ, піддаються погрозам і тиску з боку єрархії МП в Україні.

Comments are closed.