З ініціативи ветеранів-оборонців Донецького аеропорту, 21 січня в Михайлівському Золотоверхому монастирі в Києві відбулася панахида за “кіборгами” – воїнами, які загинули, захищаючи Донецький аеропорт.

Панахиду очолив настоятель Михайлівського монастиря архієпископ Агапіт з братією, повідомляє Духовний фронт України.

Фото: Ростислав Мартинюк

У тексті заупокійного богослужіння вміщена особлива ектенія за всіх воїнів, загиблих у ДАПі.

Владика Агапіт нагадав, що війна на сході України триває і надалі, але час коли вона закінчиться залежить не лише від Бога, але й від наших спільних зусиль.

“А приклад нам подали воїни ДАПу, які 242 дні боронили аеропорт і показали нам, як треба захищати Батьківщину. А наша Батьківщина – це земля, держава, наша мова, наша культура, наша віра. Саме за це наклали головою наші воїни, за цінності”, – заявив намісник Михайлівського монастиря.

На молебні були присутні Герой України генерал Ігор Гордійчук “Сумрак”, “кіборги”, бійці ЗСУ, вдови, діти та батьки загиблих героїв.

Анатолій Свирид “Спартанець”, голова об’єднання ветеранів ДАП “Серця кіборгів”, розказав, що вони не забувають про рідних своїх загиблих побратимів. Ветерани проповідують особливу соціальну місію – повсякчасну турботу про підростаюче покоління і опіку родичами загиблих героїв і на своєму прикладі виховують підростаюче покоління в любові до Батьківщини і відданості своєму народу.

Як повідомляла РП, Православна Церква України вшановує пам’ять полеглих героїв, які з неймовірною стійкістю та мужністю обороняли Донецький аеропорт від окупантів. “Православна Церква України поділяє біль втрат разом із нашими захисниками, їхніми побратимами, родинами загиблих. Молімося за спокій душ полеглих, вічна їм пам’ять. І пам’ятаймо, що герої не вмирають. Слава Україні! Героям слава!” — йдеться у зверненні ПЦУ.

Comments are closed.