У Ватутіному на Звенигородщині підлітки розбили вікно та залізли до їдальні місцевої церкви. Їх на гарячому впіймав настоятель Мирон Волос. Інцидент стався 18 січня увечері. Священник близько 18-ої години помітив рух в трапезній Свято-Успенської церкви. Коли пішов перевірити, застав пару підлітків. 14-річна дівчина разом із 16-річним супутником спробували втекти.

Про це повідомляють Вісті Черкащини.

“Зайшли навіть не в ночі, а о 6-ій годині вечора. – каже отець Мирон. – Я живу навпроти церкви. Помітив, що у вікні трапезної щось промайнуло. Попросив зятя, аби швиденько пішов і перевірив. Кинувся і я туди. Впіймали. Якби не дівчина, хлопець утік би. А так не покинув її. Це багато про що каже. Не втрачена людина, бо не покинув. Просив відпустити подругу”,

Впіймана школярка намагалася переконати, що має тяжкохвору матір, а в церкві хотіли зігрітися. Священник підозрює, що школярі планували зайнятися коханням.

“В порівняні з іншими випадками, вони не особливо великої матеріальної шкоди завдали, – продовжує Мирон Петрович. – Розбили вікно, розламали кілька стільців. Ці стільці були зсунуті докупи. Є підозра, що  мали займатися тим, чим займаються хлопець і дівчина на самоті. Не вкрали нічого”.

Наступного дня підлітки прийшли з вибаченнями. Батько хлопця готовий, аби сина притягнули до кримінальної відповідальності. Мирон Волос заяву з поліції все ж забрав.

“Якби це були повнолітні, я б повів себе інакше, – пояснює отець Мирон. – Але це «малолітки». Не хочу ламати їм життя. Хоча з самого початку був налаштований рішуче. Планував звертатися у відділ освіти,  до міського голови. Тим паче, цей хлопець за день до цього теж приходив і якраз тоді розбив скло в трапезній. Та вирішив, що не варто губити дітей. Рідні мають з ними гарно попрацювати, аби такого не повторилося. Хоча батько сказав, що не проти, аби сина посадили до в’язниці. Мабуть, були вже інші випадки”.

Джерела у поліції підтвердили, що підлітки справді хотіли кохатися на території церкви. Їх вчасно виявили. Через відсутність заяви від потерпілих, кримінальне провадження закрили.

Comments are closed.