Громада села Рингач Чернівецької області, яка два роки тому перейшла до ПЦУ, відстоює в суді своє право молитися в храмі. Наразі віряни змушені молитися на вулиці.

Пресслужба Господарського суду Чернівецької області повідомляє, що в провадженні перебуває справа за позовом релігійної громади Вознесіння Господнього Чернівецької єпархії Православної Церкви України села Рингач Новоселицького району до Новоселицької міської ради та релігійної громади УПЦ МП. Ухвалою Господарського суду Чернівецької області відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання на 9 лютого 2021 року.

Як повідомляла РП, у вересні 2020 року в Чернівецькій обласній держадміністрації зареєстрували статут релігійної громади села Рингач Новоселицького району.

Голосування про перехід від РПЦвУ до ПЦУ відбулося ще у березні 2019 року. Проте більше року нова влада не реєструвала статут релігійної громади.

Мешканці цього села ще у березні минулого року перейшли від Московського Патріархату до Православної Церкви України. Проте процес реєстрації нової релігійної громади затягнувся. А в грудні 2019 року обласна адміністрація відмовила релігійній громаді села Рингач через ніби-то нечітку каліграфію у документах. Тоді у цьому селі почалися протистояння на релігійному грунті. Священник церкви РПЦвУ не допускав вірян ПЦУ до будівлі церкви. Натомість, селяни обіцяли судитися за своє право молитися у своїй Православній Церкві України.

Comments are closed.