Луганський священник Володимир Маглена розповів в інтерв’ю Релігійній правді, як прийняв непросте рішення перейти до ПЦУ.

«Я спостерігав за групою, яку називали автокефальним крилом УПЦ МП: Георгієм Коваленком, Кирилом Говоруном, владикою Олександром. Коли побачив владику на Об’єднавчому Соборі, то в мене аж серце стиснулося. Я запитую матушку: переходимо? Вона каже: переходимо. Я йшов за свободою. І я її отримав», – наголосив отець Володимир.

Фото з особистого архіву Володимира Маглена

Він розповів, що таке його рішення дуже погано сприйняли в єпархії УПЦ МП, але наголосив: «Я отримав свободу і жодного дня не пожалів».

Священник додав, що не образився на вірян, для яких фактично збудував церкву, та пробачив молодикам, які намагались виламати йому браму.

«Так само я вибачив співбратам з Московського Патріархату те, що вони не посоромилися обійти кожен двір у нашому селі і розповісти вірянам, що я іуда, зрадник і проклятий. Нема жодного і в першу чергу євангельського сенсу фокусуватися на цьому», – наголосив протоєрей.

Він закликає зрозуміти людей Донбасу, подивитися на історію цього пограниччя їхніми очима, крізь призму їхніх доль, і «думати про них без зневаги, бо це погана основа для діалогу, якого нам не уникнути».

Comments are closed.