Тема запобігання та протидії насильству в сім’ї стала одним із головних питань засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Про це йдеться на сайті ВРЦРО.

Глави і повноважні представники різних конфесій зібралися 27 січня в Києві, щоб підвести підсумки співпраці протягом минулого року в рамках проєкту «Зупини насильство!», а також окреслити напрямки подальшої спільної діяльності.

До обговорення цієї теми була запрошена Посол Канади в Україні пані Лариса Ґаладза. Саме за підтримки Канадського фонду місцевих ініціатив протягом липня 2020 – січня 2021 року Інститут релігійної свободи за участі ВРЦіРО реалізовував проєкт «Боротьба з домашнім насильством в Україні під час пандемії COVID-19 шляхом залучення впливу релігійних лідерів та спроможності церков».

“Особливо важливо, щоб наші спільні напрацювання в сфері запобігання і протидії домашньому насильству досягли місцевого рівня – дійшли до парафіяльних священників, місцевих церковних відділів у справах сімей і соціального служіння. Тому попереду у нас ще багато спільної роботи в цій сфері”, – підкреслив митрополит Епіфаній, головуючий у ВРЦіРО, предстоятель Православної Церкви України.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав наголосив, що з душпастирського погляду проблема насильства в сім’ях є дуже великою, на яку Церкви не повинні закривати очі.

“Протидія домашньому насильству – це реальний крок для захисту інституту сім’ї. Нам важливо у місцевих релігійних громадах створити клімат неприпустимості насильства, адже завдяки такий просвітницькій роботі ми рятуємо сім’ю”, – наголосив глава УГКЦ.

Голова правління Інституту релігійної свободи Олександр Заєць, керівник проєкту, поінформував присутніх на засіданні ВРЦіРО глав церков і релігійних організацій про Комунікаційну стратегію, розроблену міжконфесійною робочою групою.

Нагадаємо, що у грудні 2020 року Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій оприлюднила Звернення про необхідність протидії домашньому насильству в Україні.

Крім цього, глави різних конфесій звернулися до громадськості з окремими відеозверненнями, в яких закликали українські сім’ї відмовитися від насильства у стосунках між подружжям, під час виховання дітей та по відношенню до літніх батьків.

Comments are closed.