Гібридна війна триває не тільки на Донбасі, але і загалом в Україні, зокрема у церковному середовищі.

Про це заявив митрополит Симеон в інтерв’ю ведучому програми “Інтерв’юер” на DetectorUA Сакену Аймурзаєву.

«Те, що відбувається сьогодні в церковному середовищі, це також своєобразний напрямок гібридної війни, тому що на цей час хтось хоче відродити Радянський Союз. Він вже розвалився в цілому. Але якщо взяти церковне середовище, то виходить, що РПЦ, яка по усіх колишніх республіках ще діє, вона є скрепом того, і тому є великий духовний вплив тої країни-агресора, якою є Росія на сьогоднішній день», – зауважив митрополит.

Він зазначив, що так звані «церковні політики» в Україні провадять таку стратегію, щоб у нас не було єдності, а помісна Церква України не сприймалася.

«От чого Московська Церква в Україні або УПЦ МП не сприймає ПЦУ? Якраз того, що одні дійсно вірять у те, що їм кажуть, а інші просто виконують свою роботу, на превеликий жаль. І ми бачимо це по тому, що та гібридна війна продовжується на духовному фронті», – нарікає владика.

Архієрей додав, що парафіяни, які ходять до церков Московського Патріархату, це розуміють та йдуть з храму одразу після служби, щойно починається проповідь.

«Кажуть, що ми стоїмо тільки до «Отче Наш», а потім ідемо, бо потім починається вже проповідь, а проповідь – це вже політика», – розповів митрополит Симеон.

Як повідомляла РП, митрополит Симеон, який більше двох десятків років був архієреєм в УПЦ МП, заявив, що вони не сплачували «податок» Москві. Натомість Росія мала інший інтерес в Україні й намагалася тримати її під політичним і релігійним контролем.

Comments are closed.