Священнослужитель РПЦвУ на Рівненщині обходить парафіян ПЦУ і переконує їх перехрещувати своїх дітей. Про це повідомляє священник ПЦУ Іван Маркович у Facebook.

«Знов ця сама історія, знов ті самі граблі. Благочинний РПЦ в Корці Ярослав Воят ходить по моїх парафіянах і наполягає, що їх дітей треба перехрещувати, тим самим принижуючи батьків за їхнє віросповідання», – написав він.

Як повідомляє Духовний фронт України, отець Іван закликав  священнослужителя РПЦвУ схаменуться і назвав його дії релігійною дискримінацією.

«Виправте свою поведінку. Свою недосвідченість і недалекоглядність тримайте в своєму рюкзаку. Люди відкрийте очі і розум», – підсумував священник.

Нагадаємо, у липні 2020 року РПЦ випустила спеціальний документ, у якому вимагала перехрещувати вірян ПЦУ. Цей документ прокоментував речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря), назвавши його несумісним із євангельським вченням. За його словами, Російська церква так і не змогла богословськи обґрунтувати, чому потрібно перехрещувати вірян іншої православної церкви, і тому, зрозумівши безперспективність цих намагань, там їх полишили. Зберігши практику без пояснень і документального оформлення, на рівні «отак треба».

Також і покійний митрополит Володимир (Сабодан) не дозволяв перехрещувати дітей із тоді ще УАПЦ і УПЦ КП: «Людей з УПЦ КП і УАПЦ перехрещувати не потрібно». Тим самим він визнав ці таїнства дійсними. Про це йшлося ще у 2010 році і про це говорили і при скандалі із відспівуванням дитини у 2018 році.

Comments are closed.