Предстоятель ПЦУ Епіфаній підніс до сану митрополита архієпископа Донецького і Маріупольського Сергія (Горобцова).

Про це митрополит Епіфаній оголосив 3 лютого під час урочистостей з нагоди другої річниці інтронізації предстоятеля Православної Церкви України, які відбулися в Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

Після літургії предстоятель повідомив, що хотів би відзначити одного з архієреїв, який жертовно трудиться, не покладаючи рук.

“Враховучи довголітнє архіпастирське служіння на благо Помісної Української Православної Церкви, віддану жертовну працю у виняткових умовах, надання особистого прикладу милосердя та благодійності, архієписикопа Донецкого і Маріупольського Сергія піднести до сану митрополита. Аксіос!” – зазначив предстоятель.

Він побажав митрополитові Сергію, щоби його мрія повернутися в окупований Донецьк якнайшвидше здійснилася. “Щоби ми зібралися там разом і святкували нашу спільну перемогу. Перемога неодмінно буде за нами. Ми здолаємо агресора”, – зазначив Епіфаній.

Сергій (Горобцов)  – архієпископ Донецький і Маріупольський ПЦУ.

З 2002 року – єпископ Слов’янський, вікарій Донецької єпархії УПЦ КП, з 2008 року єпископ Донецький і Маріупольський УПЦ КП, у 2009 році піднесений до сану архієпископа, з 2019 року архієпископ Донецький і Маріупольський ПЦУ. Голова Синодального управління соціального служіння та благодійності.

Comments are closed.