Національна асамблея Франції ухвалила проєкт біоетичного закону, який дозволить лесбійським парам отримати доступ до штучного запліднення. Католицька Церква засудила це рішення, повідомляє Credo.

Біоетичний закон обмежує роль сім’ї як дарувальниці життя і відчиняє у майбутньому двері для подальших небезпечних правових рішень, зокрема, евтаназії, вважає єпископ Дені Жаше, голова Комісії єпископату з Вселенської місії Церкви, керівник Радіо Норт-Дам.

На початку лютого 2021 р.Сенат відмовився голосувати за скасування найважливіших пунктів біоетичного закону, які раніше ухвалила нижня палата парламенту — Національні збори, тобто штучне запліднення для лесбійських пар та генетичні маніпуляції з ембріонами. Уряд хоче скликати спільний комітет для опрацювання компромісного рішення. Але активісти pro-life, пов’язані з організацією «Manif pour Tous», виступають проти пропозицій уряду.

Ці групи організували наприкінці січня — на початку лютого 2021 р. демонстрації протесту проти цього закону по всій Франції. Вони назвали протидію Сенату успіхом громадянських протестів.

«Цей закон робить можливим штучне запліднення без участі чоловіка-батька для лесбійських пар. Таким чином дві жінки зможуть мати законну дитину. А батько буде виключений із процесу запліднення», — каже єпископ Жаше.

«Церква виступає проти цього закону й захищає святість, даного Богом життя дитині, яка має батька та матір, — підкреслює ієрарх.

Для тих, хто не може мати дітей природним чином, є усиновлення. Цей закон мінімізує роль сім’ї як дарувальниці життя і відчиняє двері для подальших небезпечних правових рішень.

Він також збільшує термін для переривання вагітності, що у Франції, на жаль, законно. Така логіка не виключає також в майбутньому легалізацію евтаназії», — пояснює єпископ Жаше.

Comments are closed.