У Верховній Раді створили міжфракційне депутатське об’єднання “За конфесійний мир в Україні”. Про це повідомив перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає  Еспресо.TV.

“Створення міжфракційного депутатського об’єднання “За конфесійний мир в Україні”. Співголовами цього об’єднання обрано народних депутатів України Качуру Олександра Анатолійовича (нардеп фракції “Слуга народу” – ред.) та Новинського Вадима Владиславовича (нардеп ОПЗЖ – ред.)”, – сказа він.

Як відомо, Вадим Новинський є найбільшим спонсором РПЦвУ.

На Благовіщення, 7 квітня 2020 року, митрополит Онуфрій висвятив Вадима Новинського у диякони РПЦвУ. Офіційного підтвердження цієї інформації не було, однак, у вітальному листуванні зі священниками Новинський підписувався як “диякон Вадим”.

Як повідомляла РП, народний депутат і спонсор РПЦвУ Вадим Новинський згідно з канонами Православної Церкви повинен зректися депутатства, для того, щоб служити дияконом, в іншому випадку церковна влада має його позбавити сану. Про це зауважив у дописі на Facebook Андрій Ковальов, дослідник церковної історії УАПЦ та визвольних змагань початку ХХ століття.

Comments are closed.