Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній привітав митрополита Сербської Православної Церкви Порфирія з обранням на патріарший престол. Про це він написав на своєму Facebook.

“Сьогодні з благословення Божого та за обранням Архієрейського Собору Сербської Православної Церкви 46-м Архієпископом Печським, Митрополитом Белградо-Карловацьким, Патріархом Сербським став Порфирій, Митрополит Загребсько-Люблянський.

Вітаю співбрата обраного Патріарха Порфирія з прийняттям покликання бути Предстоятелем сестринської Сербської Православної Церкви. Бажаю спадкоємцю престолу святого Сави Патріарху Порфирію многих благословенних літ служіння своїй Помісній Церкві, побожному народові та всій повноті Православ’я!” – написав предстоятель ПЦУ.

Як повідомляла РП, митрополита Загребсько-Люблянського Порфирія (Перича) обрали 18 лютого новим Патріархом Сербським. Про це  повідомив представник Архієрейського Собору Сербського Патріархату з храму св. Сави в Белграді.

Патріарха визначив жереб, який після особливої ​​молитви витягнув архімандрит Матей (Рістановіч) з монастиря Сісоєвичі.

До другого туру виборів сербські ієрархи обрали голосуванням трьох кандидатів, якими стали єпископ Бачський Іриней (Булович), митрополит Загребсько-Люблянський Порфирій (Перич) і єпископ Баня-Лукскій Єфрем (Мілутінович).

Comments are closed.