Учасники організованого РПЦвУ з’їзду представників “парафій захоплених храмів”, який 22 лютого відбувся в Києво-Печерській лаврі, надіслали звернення президентові Володимиру Зеленському та нардепам із міжфракційного об’єднання “За конфесійний мир в Україні”, яке очолює спонсор РПЦвУ Вадим Новинський.

Про це повідомляє Центр інформації РПЦвУ.

Учасники з’їзду “глибоко занепокоєні тим, що державна політика направлена проти мільйонів віруючих громадян”, котрі належать до їхньої Церкви.

У зверненнях вони закликають “захистити їхні життя”, а також висловлюють невдоволення законодавством, яке зобов’язує їх змінити назву організації та вказати свою підлеглість Російській Православній Церкві.

Автори звернень закликають скасувати закони, які передбачають зміну назви.

Як повідомляла РП, керівництво РПЦ в Україні зібрало в Києво-Печерській лаврі представників “захоплених храмів”. Зазначається, що в заході беруть участь близько 350 віруючих з різних регіонів країни. Учасники зібрання говорять про “гоніння на їхніх парафіян”, “захоплення храмів”, “виселення священників з будинків”.

Як ми раніше повідомляли, у Києво-Печерській лаврі відбудеться так званий “Правозахисний форум”, в якому візьмуть участь кілька сотень “постраждалих від гонінь” священників та представників громад Російської Православної Церкви в Україні.

Під час роботи форуму, який заплановано на 22 лютого, його учасники планують обговорити “факти захоплення храмів” РПЦвУ, висловити невдоволення через обов’язок вказати у назві приналежність до країни-агресора – Росії.

Окрім цього, організатори та учасники планують висловити серйозну стурбованість тим, що після перейменування релігійної організації її можуть позбавити пільг, якими наділені інші конфесії та релігійні об’єднання, а також тим, що, на їхню думку, проти РПЦвУ можуть бути запроваджені серйозні санкції.

Comments are closed.