УПЦ МП залишилося запитати у своїх “мільйонів віруючих”, чи точно їх вибір про перебування у складі РПЦ вільний, і перейменуватися. Про це написав Церкваріум, коментуючи висловлювання керівник відділу РПЦ із відносин Церкви з суспільством і ЗМІ Володимира Легойди, що “перебування в складі РПЦ – вільний вибір УПЦ Московського Патріархату”.

“УПЦ таки РПЦ! Ну нарешті! Ходили кругами, заспамили всіх своїми позовами і зверненнями. А Володимир Легойда таки не витримав: “Перебування в складі Російської Церкви – це вільний вибір Української Православної Церкви, її єпископату і мільйонів віруючих людей України. І вибір цей, безсумнівно, обумовлений збереженою – всупереч величезній протидії відомих сил, – історичною пам’яттю про нашу спільну Дніпровську хрещальну купіль, спільну історію і культурну спадщину, про наше єдине духовне коріння”.

І навіщо треба було город городити? Залишилося запитати ще мільйони віруючих УПЦ, чи точно їх вибір в складі РПЦ вільний. І перейменуватися”, – йдеться в дописі.

Як повідомляла РП, керівник відділу РПЦ із відносин Церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда заявив, що “перебування в складі РПЦ – вільний вибір УПЦ Московського Патріархату, бо вона нібито “має набагато більший ступінь самостійності, ніж ПЦУ”.

Comments are closed.