Християнський рок-гурт Black Band створили четверо ченців зі Згромадження Найсвятішого Ізбавителя. Монахи виконують кавери на  відомі християнські пісні в акустичній та рок-версіях. Нещодавно вони випустили свій перший музичний альбом, повідомляє Духовна велич Львова.

«Ми хочемо дати нове дихання старій християнській класиці. Ті пісні, які усі знають, можуть звучати зовсім по-іншому», – ділиться соліст й гітарист гурту диякон Роман Бобков.

Ще 2014 року безіменний гурт існував у складі тоді ще студентів-монахів, а сьогодні вже отців Сергія Гончарова (Падре Сержа), Романа Халуса, Дмитра Кота та чинного учасника – диякона Романа Бобкова. Вже згодом колектив оновився – зараз бас-гітаристом є брат Богдан Критович, за кахоном – брат Богдан Хрущ, соліст та гітарист – диякон Роман Бобков, арт-дизайнер та ідейний  натхненник – диякон Святослав Вонс. Чинні учасники дали гурту офіційну назву й створили альбом «Ідентифікація», у який увійшли десять пісень.

«Назва альбому говорить про те, що християнство ототожнюють з Марією та Ісусом. В обкладинці ми зобразили образ Матері Божої Неустанної Помочі й  герб Згромадження Найсвятішого Ізбавителя на відбитках пальців як ідентифікацію із самою людиною. У нашому альбомі ми виконуємо твори як в акустичному, так і в рок-форматі, адже не всім останній жанр припаде до смаку», – зазначають автори.

Усю роботу над своїм проєктом учасники гурту виконують самотужки. Для створення альбому загалом їм знадобилось близько місяця. Надалі редемптористи планують розвивати свій рок-гурт й записувати ще більше нових пісень.

Пісні  гурту Black Band можна послухати на SoundCloud, також в Інстаграмі.

Comments are closed.