У Рівному відбулося засідання комісії ТЕБ і НС, яка наполегливо рекомендувала відмовитися містянам від масових заходів. Зокрема, йдеться про хресний хід, який планує на неділю УПЦ МП.

Як розповів міський голова Рівного Олександр Третяк в ефірі Радіо Трек, рекомендація стосується насамперед масових заходів на вулицях.

“Була інформація, що відбудеться хресна хода щодо дня Торжества православ’я, який організовує УПЦ МП. Це все велелюдні заходи, тож є рекомендація щодо утримання від проведення цих заходів. Також просимо утримуватися від проведення заходів у приміщеннях. Де юре ми перебуваємо у жовтій зоні, де факто ми близькі до переходу в червону зону”, – зазначив міський голова.

Як повідомляла РП, очільник РПЦвУ Онуфрій закликав вірян у першу неділю Великого посту  у всіх єпархіальних центрах провести хресні ходи та молитовні стояння, йдеться на сайті РПЦвУ.

Він наголосив, що “попри численні прохання і звернення, до цього часу в нашій державі не скасовані закони, що були прийняті минулою владою, і які суттєво обмежують права віруючих” його Церкви.

Comments are closed.