Відомий журналіст, редактор “Історичної правди” Вахтанг Кіпіані спростував висловлювання “неофіційного спікера РПЦвУ” Олександра Клименка про те, що “УПЦ МП має більші права і менше залежить від Москви, ніж ПЦУ від Константинополя”.

“Апріорі вважається, що священник – божий чоловік – не має брехати. В інтерв’ю УП о. Олександр Клименко стверджує, що УПЦ МП має більші права і менше залежить від Москви, ніж ПЦУ від Константинополя. Перевіряємо. Зайдіть на сайт Вселенського Патріархату – чи є хоч один єпископ ПЦУ священником КП? Ні. Зайдіть на сайт РПЦ – всі без винятку єпископи УПЦ там є. Їх там більше сотні! Для світу і де-юре вони і є Русская Православная Церковь. Сумно, що мільйони громадян України не мають сил встати зі шпагату лояльності Москві”, – написав Вахтанг Кіпіані в своєму Facebook.

Як повідомляла РП, “неофіційний спікер РПЦвУ” Олександр Клименко, відомий як переможець телешоу “Голос країни” в інтерв’ю “Українській правді” дозволив собі зневажливі висловлювання на адресу Вселенського Патріарха Варфоломія та щодо його майбутнього візиту до України.

Comments are closed.