Багато хто з братії Києво-Печерської лаври стоїть на проукраїнських позиціях.

Про це в інтерв’ю Релігійній правді повідомив отець Інокентій, монах Києво-Печерської лаври, який нещодавно приєднався до ПЦУ.

«Треба розуміти, що в Лаврі близько 100 ченців в сані священника (ієромонахів та архімандритів), близько 60 дияконів, а також біля 50 простих монахів, іноків та послушників. І в кожного з них своя думка (щодо ПЦУ, – ред.). Так, є відверто проросійське крило, та багато з братії стоять на проукраїнських позиціях», – повідомив отець Інокентій.

Він зауважив, що переважно головним для братії монастиря є не приналежність до якоїсь «партії»: «Як би банально це не прозвучало, але братія щиро і від усього серця молиться, це може побачити кожен, хто прийде в Лавру».

«Так, радикальні сили говорять про те, що всіх треба розігнати і силою віддати Лавру ПЦУ. Проте я вірю, що з часом рішення про приєднання до Української Церкви все одно визріє і братія в своїй більшості продовжать підносити свої молитви вже в нашій Помісній Церкві», – висловив надію отець Інокентій.

Він також додав, що незважаючи на офіційну позицію несприйняття процесу набування автокефалії Українською Церквою з боку УПЦ МП, «є братія, яка розуміє невідворотність цього процесу, тому просто чекають, коли всі православні в Україні об’єднаються».

При цьому отець Інокентій наголосив, що братія Лаври не піде за якоюсь однією людиною: «Вона піде за Богом, а Він вкаже вірний шлях».

Comments are closed.