Президент Володимир Зеленський наголосив, що  в Україні Церква відокремлена від держави.

Про це він заявив під час брифінгу щодо вручення ліцензії на експлуатацію ядерної установки “СВЯП-2” (сховища відпрацьованого ядерного палива сухого типу) у Чорнобилі у понеділок, 26 квітня, відповідаючи на закиди президента Росії Володимира Путіна щодо нібито утисків в Україні російської мови та Церкви, передає УНІАН.

«Я ніколи не користувався керівниками Церков для того, щоб впливати на населення з точки зору підтримки електорату та таке інше. Вони у нас є абсолютно вільними, і люди у нас вільні, і люди в яку хочуть церкву – в таку і ходять. Це правильно», – заявив глава Української держави.

Також Зеленський прокоментував і мовне питання.

«Історично так склалося, що люди дуже освічені і вільно розмовляють різними мовами. Зараз нове покоління, і всі дітки прекрасно розмовляють англійською краще, ніж наше покоління. Всі знають російську мову, але ми пам’ятаємо, що наша державна – це українська мова. Я вважаю, що це продовження цього інформаційного наративу щодо утисків російськомовних людей. Я тут не бачу жодної проблеми», – сказав президент.

Водночас, за словами Зеленського, якщо під час його можливої майбутньої зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним ці питання будуть стояти на порядку денному, то він готовий їх обговорити.

Нагадаємо, що Путін назвав УПЦ МП Російською Православною Церквою. Так він висловився на брифінгу за результатами зустрічі з Олександром Лукашенком 22 квітня.

Comments are closed.