У РПЦ висловили обурення українським законопроектом, який дозволить президенту і Раді національної безпеки й оборони України закрити релігійну організацію, вилучивши її майно (закон про  засудження “русского міра” – ред.). Про це заявив заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ архієпископ Леонід в одному з інтерв’ю, йдеться на сайті РПЦ.

Йдеться про законопроект “щодо засудження ідеології “русского міра”.

“Не скасовані закони, що дискримінують Українську Православну Церкву (РПЦвУ – ред). Більш того, правляча партія зареєструвала ряд нових законопроектів. Один з них, наприклад, дозволяє президенту і Раді національної безпеки України без суду закрити будь-яку релігійну організацію за розмитими політичними звинуваченнями, вилучивши її майно”, – заявив представник Російської Церкви.

Він також розповів, що “надання автокефалії спровокувало на насильство”.  І переконує, що “у розкольників храми стоять порожніми”.

Як повідомляла РП, у Верховній Раді України 17 березня зареєстрований проєкт закону №5258 “Про внесення змін до деяких законів щодо засудження ідеології “русского міра”.  Проєкт пропонує надати право Раді національної безпеки та оборони України припиняти діяльність юридичних осіб, політичних партій, інших об’єднань громадян, засобів масової інформації в разі пропаганди й підтримки ідеології “русского міра”. Це стосується й релігійних структур.

Comments are closed.