На проросійському YouTube-каналі “Перший козацький” з’явилося відео із назвою “Солдат ВСУ “запрягли” захоплювати храми?”.

У відео з маніпулятивним заголовком розповідають про ситуацію у селі Цвітоха Хмельницької області.

Як повідомлялося раніше, 18 квітня громада ПЦУ, отримавши документи про перереєстрацію та Статут у новій редакції, зайшла до Свято-Параскевського храму. При цьому довелося зламати кілька замків, наставлених представниками РПЦ в Україні (УПЦ МП), і навіть винести металеві ґрати.

Очевидно, що медіа, які працюють в інтересах Москви і Російської Церкви в Україні, критикують і будуть критикувати законність перереєстрації релігійної громади Свято-Параскевського храму у помісній Православній Церкві Україні. Однак маніпуляція з військовими, яких аж навіть “запрягли”, це вже нова вигадка проросійської пропаганди, на меті якої – вселити страх у серця українців та налаштувати їх негативно щодо захисників України.

Примітно, що проросійські пропагандисти продовжують тиражувати цей фейк, незважаючи на те, що він був спростований Релігійною правдою одразу ж після появи тиждень тому.

Тож вважаємо за потрібне повторити вдруге: у селі Цвітоха розташована військова база, де служать контрактники, багато з яких є місцевими жителями. Військові, які у неділю, 18 квітня, прийшли разом з громадою до церкви, живуть тут сім’ями і мають повне право впливати на життя громади, як і інші їхні односельчани. Таким чином, чоловіки у військовій формі перебували на місці подій не як представники ЗСУ, а як члени релігійної громади.

І мабуть точно вже не проросійським пропагандистам розповідати українським військовим, коли і на які події їм носити формений одяг.

Comments are closed.