Предстоятель ПЦУ вважає, що Патріарх РПЦ Кирило доклався до захоплення українських територій.

Таку думку глава Православної Церкви України митрополит Епіфаній висловив у програмі  “Рандеву з Яніною Соколовою” на 5 каналі.

Він зазначив, що Патріарх Кирило вплинув на президента Росії Володимира Путіна.

Президент Росії Володимир Путін (ліворуч) і Московський патріарх Кирило (архівне фото)

“Якщо ми проаналізуємо всі приїзди Патріарха Кирила в Україну, то побачимо, що він створив цю ідею “русского міра”, і він впливав на Путіна”, – сказав глава ПЦУ.

За словами Епіфанія, Кирило створював ілюзію того, що українці нібито прагнуть бути єдиним народом з росіянами. “Але чомусь наші “люблячі брати” завжди намагалися задушити нас у своїх обіймах”, – сказав він.

Предстоятель також зазначив, що створення Української Помісної Православної Церкви ще на  самому початку незалежності нашої країни дозволило б уникнути окупації Росією Криму та війни на Донбасі.

“Україна на початку автокефального руху не сприяла цьому. Українці також до кінця не зрозуміли, що необхідно мати свою незалежну помісну Українську Православну Церкву. Якби у нас була незалежна церква від самого початку (незалежності України – прим.ред.), то я впевнений, що не було б окупації Криму і війни на сході України”, – пояснив Епіфаній.

 

Comments are closed.